Funder Finance

Miten laskurahoitus toimii?

Laskurahoituksen perusteet

Laskurahoitus on yritysten käyttämä rahoitusmuoto, joka tarjoaa nopean tavan parantaa yrityksen käyttöpääomaa. Tämä rahoituskeino perustuu myyntilaskujen muuttamiseen välittömäksi käteiseksi, jolloin yritys voi jatkaa toimintaansa ilman pitkiä odotusaikoja rahojen saapumiselle. Funderin tarjoama laskurahoituspalvelu auttaa yrityksiä saamaan rahoituksen nopeasti ja vaivattomasti.

Laskurahoituksen avulla yritys voi siirtää laskunsa rahoitusyhtiölle, kuten Funderille, joka maksaa laskun summan yritykselle vähennettynä palvelumaksulla. Tämä mahdollistaa yrityksen kassavirran nopean parantamisen ja vähentää riskejä, jotka liittyvät asiakkaiden maksuviiveisiin. Laskurahoitus on erityisen hyödyllinen pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tarvitsevat joustavuutta rahoituksessaan.

Laskurahoituksen hyödyt yritykselle

Laskurahoituksen käyttöönotto tuo yritykselle monia etuja. Ensinnäkin se nopeuttaa rahavirtoja, sillä yritys saa myyntilaskuistaan rahat heti käyttöön ilman, että sen tarvitsee odottaa asiakkaan maksua. Tämä parantaa yrityksen likviditeettiä ja mahdollistaa sujuvamman toiminnan. Lisäksi laskurahoitus vähentää luottotappioriskiä, kun rahoitusyhtiö ottaa vastuun laskun perinnästä.

Toinen merkittävä etu on se, että laskurahoitus on usein vakuudetonta, mikä tarkoittaa, että yrityksen ei tarvitse sitoa omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Tämä tekee laskurahoituksesta houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti niille yrityksille, jotka eivät halua tai eivät voi tarjota vakuuksia. Funderin kautta saatava laskurahoitus on suunniteltu olemaan mahdollisimman yksinkertainen ja läpinäkyvä, jotta yritykset voivat keskittyä olennaiseen – liiketoimintansa kasvattamiseen.

Laskurahoituksen prosessi

Laskurahoituksen prosessi alkaa, kun yritys lähettää myyntilaskunsa rahoitusyhtiölle. Funder tarkistaa laskun ja asiakkaan luottokelpoisuuden, minkä jälkeen se maksaa laskun summan yritykselle. Tämä tapahtuu yleensä hyvin nopeasti, jopa saman päivän aikana. Rahoitusyhtiö perii palvelustaan pienen prosenttiosuuden laskun summasta, joka kattaa rahoituksen kustannukset ja hallinnolliset kulut.

Kun asiakas maksaa laskun eräpäivään mennessä, maksu suoritetaan suoraan rahoitusyhtiölle. Mikäli asiakas viivästyy maksussaan, rahoitusyhtiö, kuten Funder, huolehtii perintätoimista. Tämä palvelu vähentää yrityksen hallinnollista taakkaa ja mahdollistaa keskittymisen ydinliiketoimintaan ilman huolta laskujen perinnästä.

Kenelle laskurahoitus sopii?

Laskurahoitus on erinomainen vaihtoehto monenlaisille yrityksille, jotka käsittelevät säännöllisesti myyntilaskuja. Se sopii erityisen hyvin pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tarvitsevat joustavuutta kassanhallintaan ja haluavat välttää pitkiä maksuaikoja. Laskurahoitus on myös hyödyllinen yrityksille, jotka kohtaavat kausivaihteluita ja tarvitsevat lisärahoitusta esimerkiksi sesonkien aikana.

Yritykset, jotka toimivat aloilla, joilla on pitkät maksuajat tai jotka kärsivät asiakkaiden maksuviiveistä, hyötyvät myös laskurahoituksesta. Funderin tarjoama laskurahoitus on suunniteltu tukemaan yrityksiä niiden kasvussa ja kehityksessä, tarjoten nopean ja tehokkaan ratkaisun likviditeetin parantamiseen.

Laskurahoituksen kustannukset

Laskurahoituksen kustannukset koostuvat tyypillisesti palvelumaksusta, joka on prosenttiosuus rahoitetun laskun summasta. Tämä maksu kattaa rahoitusyhtiön tarjoaman palvelun ja mahdolliset riskit, jotka liittyvät laskun perintään. Funder pyrkii pitämään palvelumaksunsa kilpailukykyisenä, jotta asiakkaat voivat hyödyntää laskurahoitusta mahdollisimman tehokkaasti.

Kustannukset voivat vaihdella riippuen muun muassa laskun koosta, asiakkaan luottokelpoisuudesta ja laskun maksuehdoista. On tärkeää, että yritykset vertailevat eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia ja ehtoja, jotta ne löytävät itselleen parhaiten sopivan laskurahoitusratkaisun. Funderin asiantuntijat ovat valmiita auttamaan yrityksiä löytämään heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan laskurahoitusvaihtoehdon.

Laskurahoituksen valinta

Kun yritys harkitsee laskurahoituksen käyttöönottoa, on tärkeää valita luotettava ja kokenut rahoitusyhtiö. Funder on alalla tunnettu toimija, joka tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä laskurahoitusratkaisuja. Yrityksen tulisi arvioida omaa rahoitustarvettaan ja selvittää, miten laskurahoitus voi tukea sen liiketoiminnan tavoitteita.

On suositeltavaa keskustella rahoitusyhtiön asiantuntijoiden kanssa ja kysyä heiltä neuvoja laskurahoituksen eri vaihtoehdoista. Funderin asiantuntijat voivat auttaa yrityksiä ymmärtämään laskurahoituksen hyödyt ja kustannukset, sekä opastaa prosessin läpikäymisessä. Oikean rahoitusyhtiön valinta on avainasemassa, jotta yritys voi hyödyntää laskurahoitusta tehokkaasti ja turvallisesti.

Yhteenveto

Laskurahoitus on tehokas työkalu yrityksen kassavirran hallintaan ja taloudellisen joustavuuden parantamiseen. Se tarjoaa nopean ratkaisun rahoitustarpeisiin ja auttaa yrityksiä keskittymään ydinliiketoimintaansa ilman huolta maksuviiveistä. Funderin kaltaiset rahoitusyhtiöt ovat avainasemassa tarjotessaan luotettavia ja kustannustehokkaita laskurahoituspalveluita.

Kun yritys valitsee laskurahoituksen, sen on tärkeää tehdä yhteistyötä kokeneen rahoitusyhtiön kanssa, joka ymmärtää yrityksen tarpeet ja tarjoaa räätälöityjä palveluita. Funderin asiantuntijat ovat valmiita auttamaan yrityksiä löytämään parhaan mahdollisen laskurahoitusratkaisun, joka tukee niiden kasvua ja menestystä pitkällä tähtäimellä.