Funder Finance

Rahoitusvaihtoehdot yrityksille – Mitkä vaihtoehdot sopivat sinulle?

Rahoitusvaihtoehdot yrityksille – Mitkä vaihtoehdot sopivat sinulle?

Kun yritykselläsi on tarve hankkia rahoitusta, voi olla vaikea tietää, mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja mikä niistä sopii juuri sinun yrityksellesi parhaiten. Onneksi nykypäivänä on monia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotka voivat auttaa yritystäsi kasvamaan ja kehittymään. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia keskeisiä rahoitusvaihtoehtoja, jotta voit selvittää, mikä niistä sopii juuri sinun tarpeisiisi parhaiten.

Vakuudellinen pankkilaina

Vakuudellinen pankkilaina on yksi perinteisimmistä ja yleisimmistä rahoitusvaihtoehdoista yrityksille. Sen avulla voit hankkia tarvitsemasi rahoituksen pankilta yrityksesi toiminnan kehittämiseen tai investointeihin. Vakuudellisessa pankkilainassa sinun tulee tarjota pankille vakuus lainan vakuudeksi. Tällainen vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, liiketoimintamyyntisopimus tai muu arvokas omaisuus. Vakuudellisen lainan etuna on yleensä se, että se tarjoaa matalan koron, koska pankilla on vakuus lainalleen.

Ennen kuin päätät hakea vakuudellista pankkilainaa, on tärkeää huomioida, että lainan saaminen voi olla aikaa vievää ja vaatia paljon dokumentointia ja neuvotteluja pankin kanssa. Lisäksi vakuuden menettämisriski tulee huomioida, mikäli et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa. Vakuudellinen pankkilaina sopiikin parhaiten yrityksille, joilla on vahva taloudellinen tilanne ja joilla on tarjota pankille riittävästi vakuuksia.

Invoice financing

Invoice financing eli laskurahoitus on rahoitusvaihtoehto, joka sopii erityisesti yrityksille, joilla on paljon myymättömiä laskuja. Laskurahoituksen avulla voit saada rahoitusta välittömästi, kun lähetät laskut asiakkaillesi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse odottaa asiakkaiden maksuaikaa, vaan saat rahat heti käyttöösi.

Laskurahoituksen avulla voit parantaa yrityksesi rahavirtaa ja varmistaa, että saat tarvitsemasi rahoituksen nopeasti. Tämä on erityisen hyödyllistä yrityksille, joissa on pitkät maksuajat tai joiden asiakkaat maksavat laskut usein myöhässä. Laskurahoitusta voi käyttää tarvittaessa myös vain osaan laskutuksesta, jolloin voit räätälöidä rahoituksen juuri yrityksesi tarpeisiin.