Funder Finance

Miten leasingrahoitus toimii?

Leasingrahoituksen perusteet

Leasingrahoitus on suosittu vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat käyttää uusinta teknologiaa tai laitteita ilman suurien pääomien sitomista. Tämä rahoitusmuoto mahdollistaa laitteiden, ajoneuvojen tai muiden hyödykkeiden käytön kiinteää kuukausimaksua vastaan. Funderin tarjoama leasingrahoitus on joustava ratkaisu, joka auttaa yrityksiä hallitsemaan kassavirtaansa tehokkaammin.

Leasing-sopimuksen ydin on siinä, että leasattava kohde pysyy rahoittajan omistuksessa sopimuskauden ajan. Asiakas maksaa käytöstä kuukausittaista vuokraa, joka kattaa laitteen arvon alenemisen ja mahdollistaa sen vaihtamisen uudempaan malliin sopimuskauden päättyessä. Tämä on erityisen hyödyllistä teknologian nopeasti kehittyvillä aloilla.

Leasingin hyödyt yritykselle

Leasingrahoitus tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen lainaan tai laitteiden ostamiseen. Ensinnäkin, se vapauttaa pääomaa muihin investointeihin, kun laitteisiin ei tarvitse sitoa suuria summia kerralla. Lisäksi, leasingin avulla yritys voi helposti budjetoida laitekustannukset, sillä maksut ovat ennakoitavissa ja tasaisia koko sopimuskauden ajan.

Toinen merkittävä etu on verotuksellinen. Leasingmaksut voidaan yleensä vähentää yrityksen verotettavasta tulosta, mikä voi tarjota merkittäviä säästöjä. Leasingrahoitus voi myös parantaa yrityksen taseen näyttämää, koska leasattavat kohteet eivät näy taseessa samalla tavalla kuin omistetut laitteet.

Leasing-sopimuksen tyypit

Leasingrahoituksessa on erilaisia sopimustyyppejä, jotka sopivat eri yritysten tarpeisiin. Avoin leasing on yksi yleisimmistä malleista, jossa asiakas vastaa laitteen jäännösarvosta sopimuskauden lopussa. Suljettu leasing puolestaan tarjoaa enemmän ennustettavuutta, sillä siinä jäännösarvo sovitaan etukäteen ja se sisältyy kuukausimaksuihin.

On myös olemassa muita vaihtoehtoja, kuten osa-aikaleasing, jossa maksut määräytyvät käytön mukaan, tai takaisinostosopimus, jossa rahoittaja sitoutuu ostamaan laitteen takaisin sopimuskauden päättyessä. Funder auttaa löytämään juuri teidän yrityksellenne sopivimman leasingratkaisun.

Leasingin kustannukset ja sopimuskausi

Leasingrahoituksen kustannukset riippuvat monista tekijöistä, kuten laitteen arvosta, sopimuskauden pituudesta ja valitusta sopimustyypistä. Yleensä kuukausimaksu määräytyy laitteen hankintahinnan, arvioidun jäännösarvon ja korkokustannusten perusteella. Funder tarjoaa kilpailukykyiset hinnat ja läpinäkyvän hinnoittelun, jotta voitte suunnitella taloutenne tarkasti.

Sopimuskausi voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin, riippuen laitteen tyypistä ja käyttötarkoituksesta. Lyhyempi sopimuskausi mahdollistaa laitteiden nopeamman päivittämisen, kun taas pidempi sopimuskausi voi tarjota alhaisempia kuukausimaksuja. Funderin asiantuntijat auttavat määrittelemään optimaalisen sopimuskauden yrityksenne tarpeiden mukaan.

Leasing-sopimuksen päättäminen ja uusiminen

Kun leasing-sopimuskausi lähestyy loppuaan, yrityksellä on useita vaihtoehtoja. Voitte palauttaa laitteen rahoittajalle, uusia sopimuksen ja päivittää laitteet uudempiin malleihin tai ostaa laitteen jäännösarvolla itsellenne. Funderin asiantuntijat neuvovat teitä parhaan vaihtoehdon valinnassa ja sopimuksen uusimisprosessissa.

On tärkeää huomioida, että sopimuksen ehtoja on noudatettava tarkasti, jotta vältetään ylimääräiset kustannukset. Esimerkiksi laitteen kunto ja kilometrimäärä voivat vaikuttaa sopimuksen päättämiseen. Funderin kanssa tehty yhteistyö varmistaa, että prosessi sujuu ongelmitta ja että yrityksenne voi jatkaa toimintaansa mahdollisimman tehokkaasti.

Leasingrahoituksen hakeminen Funderilta

Hakeminen Funderin leasingrahoitukseen on suoraviivaista ja nopeaa. Tarvitsette vain täyttää hakemuksen verkkosivuillamme ja toimittaa tarvittavat liiketoimintaa koskevat tiedot. Funderin asiantuntijat käsittelevät hakemuksenne pikaisesti ja ottavat yhteyttä tarjotakseen räätälöidyn rahoitusratkaisun.

Hyväksytyn hakemuksen jälkeen voitte valita sopivan laitteen ja aloittaa sen käytön nopeasti. Funderin avulla yrityksenne voi hyödyntää uusinta teknologiaa ilman suuria alkuinvestointeja ja säilyttää samalla taloudellisen joustavuuden.