Funder Finance

Mikä on leasingrahoitus?

Leasingrahoituksen perusteet

Leasingrahoitus on suosittu vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat käyttää uusinta teknologiaa tai laitteita ilman suurta alkupääomaa. Tämä rahoitusmuoto mahdollistaa laitteiden, ajoneuvojen tai muiden hyödykkeiden käytön kiinteällä kuukausimaksulla, joka kattaa vuokrauksen ja mahdolliset huoltopalvelut. Funderin asiakkaana saat joustavat ehdot ja räätälöidyt ratkaisut liiketoimintasi tarpeisiin.

Leasingrahoituksen avulla yritykset voivat säilyttää likviditeettinsä ja välttää suuret kertasijoitukset, jotka voivat kuormittaa yrityksen taloutta. Lisäksi, koska laitteet eivät ole yrityksen omistuksessa, ne eivät näy taseessa samalla tavalla kuin omistetut laitteet, mikä voi olla verotuksellisesti edullista.

Leasingrahoituksen hyödyt

Leasingrahoituksen suurimpia etuja on sen tarjoama kustannustehokkuus ja joustavuus. Yritykset voivat suunnitella talouttaan ennakoivammin, kun kuukausittaiset maksut ovat ennustettavissa ja sopimukseen sisältyy usein myös huolto ja korjaukset. Funderin leasingratkaisut tarjoavat selkeän kuvan tulevista kuluista ilman yllättäviä lisämaksuja.

Toinen merkittävä etu on teknologian pysyminen ajan tasalla. Leasing-sopimuksen päättyessä yrityksellä on mahdollisuus uusia sopimus ja päivittää laitteistonsa uusimpiin malleihin. Tämä tarkoittaa, että yritys voi hyödyntää uusinta teknologiaa ilman jatkuvaa investointien tarvetta.

Kenelle leasingrahoitus sopii?

Leasingrahoitus on erinomainen vaihtoehto monenlaisille yrityksille. Se sopii erityisesti niille, jotka tarvitsevat kalliita laitteita tai ajoneuvoja liiketoimintansa ylläpitämiseen, kuten rakennusyrityksille, logistiikkayrityksille ja tuotantolaitoksille. Funderin asiantuntijat auttavat mielellään löytämään juuri teidän yrityksellenne sopivan leasingratkaisun.

Myös aloittelevat yritykset, jotka eivät vielä halua tai pysty sitoutumaan suuriin investointeihin, voivat hyötyä leasingrahoituksesta. Se mahdollistaa laadukkaiden laitteiden käytön ilman, että yrityksen tarvitsee heti alussa sitoa pääomaa laitehankintoihin.

Leasingrahoituksen ehdot ja sopimus

Leasingrahoituksen ehdot vaihtelevat sopimuksen mukaan, mutta yleensä ne sisältävät kuukausittaisen maksun, sopimuksen keston ja mahdolliset rajoitukset laitteiden käytölle. Funder tarjoaa läpinäkyvät sopimusehdot, jotka on suunniteltu asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiantuntijamme neuvovat mielellään sopimuksen yksityiskohdissa ja auttavat ymmärtämään kaikki leasingrahoituksen näkökohdat.

On tärkeää huomioida, että leasing-sopimuksen päättyessä laitteet palautetaan rahoittajalle, ellei sopimuksessa ole sovittu toisin. Joissakin tapauksissa yrityksellä voi olla mahdollisuus ostaa laitteet jäännösarvolla tai uusia sopimus uusilla ehdoilla.

Leasingrahoituksen hakeminen

Leasingrahoituksen hakeminen on yksinkertaista ja nopeaa. Funderin verkkosivuilla voit täyttää hakemuksen ja saada rahoituspäätöksen lyhyessä ajassa. Hakuprosessi on suunniteltu olemaan mahdollisimman vaivaton, jotta voit keskittyä yrityksesi ydintoimintoihin.

Hakemusta varten tarvitset yrityksesi perustiedot, tiedot hankittavasta laitteesta tai ajoneuvosta sekä rahoitettavan summan. Funderin asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua koko hakuprosessin ajan ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiisi.

Leasingrahoituksen verotus

Leasingrahoituksen verotukselliset näkökohdat voivat olla monimutkaisia, mutta yleensä leasingmaksut ovat vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa. On tärkeää keskustella kirjanpitäjän tai veroneuvojan kanssa, jotta ymmärrätte kaikki leasingrahoituksen verotukselliset seuraukset.

Funderin asiantuntijat voivat antaa yleistä tietoa leasingrahoituksen verotuksesta, mutta suosittelemme aina konsultoimaan verotuksen ammattilaista yrityksesi yksilöllisten olosuhteiden huomioon ottamiseksi.

Leasingrahoituksen tulevaisuus

Leasingrahoitus on jatkuvasti kehittyvä ala, joka mukautuu teknologian ja markkinoiden muutoksiin. Digitalisaation myötä leasingprosessit ovat muuttuneet entistä sujuvammiksi, ja yritykset voivat hyödyntää rahoitusvaihtoehtoja entistä tehokkaammin.

Funder seuraa aktiivisesti alan kehitystä ja päivittää palveluitaan vastaamaan asiakkaidensa tarpeita. Tulevaisuudessa leasingrahoitus voi tarjota vieläkin enemmän räätälöityjä ja joustavia ratkaisuja yritysten kasvun tukemiseksi.