Funder Finance

Leasingrahoitus edut ja haitat

Käyttöomaisuuden rahoitusvaihtoehtona

Yrityksen kasvaessa ja kehittyessä tulee eteen investointitarpeita, jotka voivat rasittaa yrityksen kassavirtaa. Käyttöomaisuuden hankintaan on useita rahoitusvaihtoehtoja, joista yksi on leasingrahoitus. Se on suosittu vaihtoehto monille yrityksille, sillä se mahdollistaa laitteiden, ajoneuvojen tai muiden hyödykkeiden käytön ilman niiden omistamista.

Leasingrahoitus tarjoaa joustavuutta ja voi auttaa yritystä säilyttämään likviditeettiä. Sen avulla yritys voi hankkia tarvittavat välineet toimintansa ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi ilman suuria alkuinvestointeja. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos yritys haluaa säilyttää vararahastonsa tai käyttää pääomaa muuhun liiketoiminnan kehittämiseen.

Leasingin taloudelliset hyödyt

Leasingrahoituksen taloudelliset edut ovat merkittäviä. Ensinnäkin, se voi parantaa yrityksen taseen näyttämää, koska leasingkohteet eivät yleensä näy taseessa velkana. Tämä voi vaikuttaa myönteisesti yrityksen luottokelpoisuuteen ja mahdollistaa paremmat ehdot muissa rahoitusneuvotteluissa.

Toiseksi, leasingmaksut ovat ennakoitavissa ja ne voidaan kohdistaa suoraan kuluiksi, mikä helpottaa budjetointia ja kassavirran hallintaa. Lisäksi, leasingrahoitus voi tarjota verohyötyjä, sillä yritys voi vähentää leasingmaksut verotuksessaan täysimääräisesti.

Leasingin joustavuus ja mukautuvuus

Leasingrahoitus on tunnettu joustavuudestaan. Sopimuskauden lopussa yrityksellä on usein mahdollisuus ostaa laite omaksi, palauttaa se tai uusia sopimus. Tämä antaa yritykselle vapauden reagoida markkinoiden muutoksiin ja päivittää laitteistoaan tarpeen mukaan.

Lisäksi, leasingrahoitus voi mukautua yrityksen tarpeisiin. Esimerkiksi, jos yrityksen toiminta on kausiluonteista, voidaan maksurakenne suunnitella vastaamaan kassavirran vaihteluita. Tämä auttaa yritystä hallitsemaan talouttaan tehokkaammin ja välttämään rahoituksen aiheuttamaa ylimääräistä stressiä.

Leasingin potentiaaliset haitat

Vaikka leasingrahoitus tarjoaa monia etuja, on tärkeää huomioida myös sen mahdolliset haitat. Pitkällä aikavälillä leasing voi tulla kalliimmaksi kuin laitteen tai ajoneuvon suora ostaminen, sillä leasingmaksut voivat ylittää laitteen arvon.

Toinen haittapuoli on, että leasingrahoitus sitoo yrityksen sopimukseen, joka voi olla hankala purkaa ilman lisäkustannuksia. Tämä voi rajoittaa yrityksen liikkumavaraa ja tehdä laitteiston päivittämisestä tai vaihtamisesta kalliimpaa ja monimutkaisempaa.

Leasingrahoituksen sopivuus yrityksellesi

Leasingrahoituksen harkitseminen vaatii yritykseltä tarkkaa pohdintaa. On tärkeää arvioida yrityksen taloudellista tilannetta, kassavirran ennusteita ja investoinnin pitkän aikavälin vaikutuksia. Yrityksen tulee myös miettiä, kuinka tärkeää laitteen omistaminen on ja miten teknologian nopea kehitys vaikuttaa hankittavaan omaisuuteen.

Funderin asiantuntijat voivat auttaa yritystäsi arvioimaan leasingrahoituksen sopivuutta ja löytämään parhaan mahdollisen rahoitusratkaisun. Me ymmärrämme, että jokainen yritys on ainutlaatuinen, ja tarjoamme räätälöityjä palveluita, jotka vastaavat juuri teidän tarpeitanne.

Yhteenveto

Leasingrahoitus on monipuolinen työkalu yrityksen talouden hallintaan. Sen avulla voidaan saavuttaa taloudellista joustavuutta ja tehokkuutta, mutta on tärkeää muistaa myös sen rajoitukset ja mahdolliset kustannukset. Jokaisen yrityksen tulee punnita leasingin hyödyt ja haitat huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Funder on täällä tukemassa yritystäsi kaikissa rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin autamme sinua löytämään parhaan rahoitusratkaisun yrityksesi tarpeisiin.