Funder Finance

Remonttirahoitus ilman pankkia: Näin leasing auttaa taloyhtiöitä

markdown
# Remonttirahoitus ilman pankkia: Näin leasing auttaa taloyhtiöitä

## Mitä on remonttirahoitus ilman pankkia?

Remonttirahoitus ilman pankkia tarkoittaa vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen hyödyntämistä taloyhtiön remonttien ja hankintojen rahoittamiseen. Perinteisesti taloyhtiöt ovat turvautuneet pankkilainoihin, mutta pankkien lainoitusresurssit voivat olla rajalliset, erityisesti kiinteistöliiketoiminnan osalta. Tällöin leasing voi tarjota joustavan ja nopean ratkaisun.

Leasing on rahoitusmuoto, jossa taloyhtiö vuokraa tarvittavat laitteet tai järjestelmät leasing-yhtiöltä määräajaksi. Leasing-sopimuksen päätyttyä taloyhtiö voi joko lunastaa omaisuuden itselleen tai palauttaa sen leasing-yhtiölle. Tämä mahdollistaa taloyhtiöille pääsyn uusimpiin teknologioihin ja laitteisiin ilman suuria alkuinvestointeja.

Leasing-rahoitus voi olla erityisen hyödyllinen silloin, kun pankkilainaa on vaikea saada tai se on liian kallista. Se tarjoaa taloyhtiöille mahdollisuuden toteuttaa välttämättömiä remontteja ja hankintoja ilman suuria kertaluonteisia kustannuksia.

## Leasingin edut taloyhtiöille

Leasingin avulla taloyhtiö voi välttää suuria alkuinvestointeja. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä ovat kalliit hankinnat, kuten lämmitysjärjestelmät, hissit tai muut tärkeät laitteet. Leasing mahdollistaa hankinnat pienemmillä, tasaisilla maksuerillä, mikä helpottaa taloyhtiön budjetointia.

Leasing parantaa kassavirran hallintaa. Koska maksut jakautuvat useammalle vuodelle, taloyhtiö pystyy paremmin suunnittelemaan ja ennakoimaan kuukausittaiset kulut. Tämä vähentää taloyhtiön taloudellista stressiä ja mahdollistaa paremman taloudenhallinnan.

Leasing voi myös nopeuttaa päätöksentekoa ja toteutusta. Jos pankkirahoitusta ei ole saatavilla, leasing voi tarjota nopeamman ratkaisun välttämättömien hankkeiden rahoittamiseen. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on taloyhtiön elintärkeä remontti tai päivitys, jota ei voi lykätä.

## Funder – luotettava kumppani rahoituksessa

Funder on erikoistunut auttamaan yrityksiä ja taloyhtiöitä löytämään sopivimmat rahoitusratkaisut. Funderin asiantuntijat keskustelevat kanssasi yrityksesi tai taloyhtiösi tarpeista, taustoista ja tulevaisuudesta. Tämän perusteella laaditaan ennusteet ja materiaalit, joiden avulla rahoittajan on helppo tehdä luottopäätös.

Funder on yhteydessä rahoittajiin, avustaa neuvotteluissa ja hakee sinulle parhaat tarjoukset rahoituksesta. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiösi ei tarvitse itse käyttää aikaa ja resursseja rahoituksen hankkimiseen, vaan Funder hoitaa prosessin puolestasi.

Funderin avulla taloyhtiösi voi keskittyä olennaiseen – remonttien ja hankintojen toteuttamiseen – samalla kun rahoitusasiat hoidetaan ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.

## Näin leasing toimii käytännössä

Leasing-prosessi alkaa tarpeiden kartoituksella. Taloyhtiö määrittelee, mitä laitteita tai järjestelmiä tarvitaan ja millä aikataululla. Tämän jälkeen Funder auttaa löytämään sopivan leasing-yhtiön ja neuvottelemaan parhaat ehdot.

Kun sopimus on tehty, leasing-yhtiö toimittaa tarvittavat laitteet tai järjestelmät taloyhtiölle. Taloyhtiö maksaa leasing-maksut sovitun aikataulun mukaisesti, yleensä kuukausittain. Maksut ovat tasaisia, mikä helpottaa taloyhtiön budjetointia ja kassavirran hallintaa.

Leasing-sopimuksen päätyttyä taloyhtiö voi joko lunastaa omaisuuden itselleen tai palauttaa sen leasing-yhtiölle. Tämä antaa taloyhtiölle joustavuutta ja mahdollisuuden päivittää laitteet uusiin tarpeen mukaan.

## Esimerkkejä onnistuneista taloyhtiöremonteista leasingilla

Monet taloyhtiöt ovat hyötyneet leasing-rahoituksesta toteuttaessaan suuria remontteja. Esimerkiksi eräs taloyhtiö Helsingissä päätti uusia lämmitysjärjestelmänsä energiatehokkaampaan vaihtoehtoon. Pankkilainaa ei ollut saatavilla, joten taloyhtiö päätti hyödyntää leasing-rahoitusta.

Leasingin avulla taloyhtiö sai uudet lämmitysjärjestelmät nopeasti käyttöönsä ilman suuria alkuinvestointeja. Maksut jakautuivat useammalle vuodelle, mikä helpotti taloyhtiön budjetointia ja kassavirran hallintaa. Lopputuloksena oli energiatehokkaampi ja kustannustehokkaampi lämmitysjärjestelmä.

Toinen esimerkki on taloyhtiö Tampereella, joka tarvitsi uudet hissit vanhojen tilalle. Leasing-rahoituksen avulla taloyhtiö pystyi hankkimaan uudet hissit nopeasti ja ilman suuria kertaluonteisia kustannuksia. Tämä paransi asukkaiden turvallisuutta ja mukavuutta merkittävästi.

## Leasing vs. perinteinen pankkilaina – vertailu

Leasing ja perinteinen pankkilaina eroavat toisistaan monin tavoin. Pankkilaina vaatii usein suuria alkuinvestointeja ja vakuuksia, mikä voi olla haasteellista taloyhtiöille. Leasing sen sijaan mahdollistaa hankinnat pienemmillä, tasaisilla maksuerillä ilman suuria alkuinvestointeja.

Pankkilainan saaminen voi olla aikaa vievää ja monimutkaista, erityisesti talouden laskusuhdanteen aikana. Leasing tarjoaa nopeamman ja joustavamman ratkaisun, mikä voi olla kriittistä välttämättömien remonttien ja hankintojen toteuttamisessa.

Leasingin avulla taloyhtiö voi myös hyödyntää uusinta teknologiaa ja laitteita ilman huolta niiden vanhenemisesta. Leasing-sopimuksen päätyttyä laitteet voidaan päivittää uusiin, mikä takaa taloyhtiölle ajantasaisen ja tehokkaan kaluston.

## Miten valita oikea leasingsopimus taloyhtiölle?

Oikean leasingsopimuksen valinta alkaa tarpeiden kartoituksella. Taloyhtiön tulee määritellä, mitä laitteita tai järjestelmiä tarvitaan ja millä aikataululla. Tämän jälkeen on tärkeää vertailla eri leasing-yhtiöiden tarjouksia ja ehtoja.

Funder voi auttaa taloyhtiötä löytämään sopivimman leasing-yhtiön ja neuvottelemaan parhaat ehdot. On tärkeää kiinnittää huomiota sopimuksen kestoon, maksuehtoihin ja mahdollisiin lisäpalveluihin, kuten huolto- ja ylläpitopalveluihin.

Taloyhtiön tulee myös varmistaa, että leasing-sopimus on joustava ja mahdollistaa tarvittaessa laitteiden päivittämisen uusiin. Tämä takaa, että taloyhtiö voi hyödyntää uusinta teknologiaa ja laitteita ilman suuria kustannuksia.

## Leasingrahoituksen verotus ja kirjanpito taloyhtiössä

Leasingrahoituksen verotus ja kirjanpito eroavat perinteisestä pankkilainasta. Leasing-maksut kirjataan yleensä vuokrakuluiksi, mikä voi olla taloyhtiölle verotuksellisesti edullista. Tämä vähentää taloyhtiön verotettavaa tuloa ja parantaa kassavirtaa.

Leasing-sopimuksen omaisuus pysyy usein leasing-yhtiön omistuksessa, mikä vähentää taloyhtiön hallinnollista taakkaa. Taloyhtiön ei tarvitse huolehtia omaisuuden ylläpidosta tai jälleenmyyntiarvon riskeistä, mikä tekee leasingista kevyemmän vaihtoehdon.

On tärkeää, että taloyhtiö pitää kirjanpidossaan tarkasti kirjaa leasing-maksuista ja sopimuksen ehdoista. Tämä helpottaa taloyhtiön taloudenhallintaa ja varmistaa, että kaikki verotukselliset edut hyödynnetään.

## Asiakastarinat: Taloyhtiöt, jotka hyötyivät leasingrahoituksestamme

Monet taloyhtiöt ovat hyötyneet leasing-rahoituksesta Funderin avustuksella. Esimerkiksi eräs taloyhtiö Espoossa tarvitsi uudet ilmanvaihtojärjestelmät vanhojen tilalle. Funderin avulla taloyhtiö löysi sopivan leasing-yhtiön ja neuvotteli edulliset ehdot.

Leasing-rahoituksen avulla taloyhtiö sai uudet ilmanvaihtojärjestelmät nopeasti käyttöönsä ilman suuria alkuinvestointeja. Tämä paransi asukkaiden asumismukavuutta ja vähensi energiakustannuksia merkittävästi.

Toinen esimerkki on taloyhtiö Turussa, joka tarvitsi uudet vesijärjestelmät. Funderin avulla taloyhtiö löysi sopivan leasing-yhtiön ja neuvotteli joustavat maksuehdot. Leasing-rahoituksen avulla taloyhtiö pystyi toteuttamaan hankkeen nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Funder auttaa taloyhtiöitä löytämään sopivimmat leasing-rahoitusratkaisut ja neuvottelemaan parhaat ehdot. Leasing voi tarjota joustavan ja taloudellisesti hallittavan tavan toteuttaa tärkeitä hankkeita, mikäli pankkirahoitus ei ole saatavilla tai se on liian kallista.